Werving en selectie

Werving en selectie wordt door Van Eekhout Groep op moderne en professionele wijze uitgevoerd. We kennen de (regionale) arbeidsmarkt als geen ander en gebruiken de modernste middelen. Niet alleen een specifiek voor werving en selectie gemaakt systeem dat automatisch CV’s inleest en ons in staat stelt honderden sollicitanten netjes geïnformeerd te houden, ook zijn we helemaal thuis op social media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter. We hebben een moderne website en apps waarop direct gesolliciteerd kan worden. Naast onze eigen talentenpool gebruiken we diverse (betaalde) internet-databases en hebben we jaarafspraken met de grote jobsites. Het voordeel daarvan geven we door aan de klant.

Onze aanpak

We verdiepen ons vooraf goed in het bedrijf en in de functie. Wat voor mensen passen er goed in uw bedrijf, hoe is de cultuur en de mentaliteit. Gaat het om een solo-functie, doen twee mensen hetzelfde werk en moeten ze elkaar naadloos kunnen vervangen of gaat het om een team waarin de competenties elkaar juist moeten aanvullen? Wat zijn de harde functie-eisen en wat de “nice-to-have’s”? Maar belangrijker: wat voor persoonlijkheid moet het zijn? Onze selectie-gesprekken laten door de gestructureerde aanpak en onze ervaring niets aan het toeval over. In overleg zetten we extra selectiemiddelen in zoals psychologische tests, DISC-tests, 360-beoordelingen, assessment centers en referentie-onderzoeken. En we helpen u desgewenst met het vaststellen van arbeidsvoorwaarden en het opstellen van de arbeidsovereenkomst.

Uitbesteden van werving en selectie beter dan zelf doen?

We zijn bedreven in werving en selectie want we doen het dagelijks. Waardoor de “time to hire” waarschijnlijk korter is dan wanneer u het zelf zou doen, en onze tijdbesteding veel lager. Wist u dat uit onderzoek (Intelligence Group, mei 2013) blijkt dat externe recruiters gemiddeld beter presterende medewerkers weten te werven dan bedrijven zelf? En dat een medewerker die na een jaar toch niet blijkt te voldoen u een jaarsalaris extra kost? In cijfers: stel u werft 10 mensen per jaar (uitbreiding en vervanging), gemiddeld 2 daarvan blijken niet te voldoen. Een 80% “success rate” is zeker niet slecht in recruitment. Als wij daar 90% van weten te maken bespaart u sowieso een jaarsalaris, en heeft u waarschijnlijk ook nog 9 medewerkers erbij die bovengemiddeld presteren. Zo verdienen wij onze kosten direct terug. Er is echter zeker één ding wat u beter zelf kunt: beoordelen welke kandidaat het beste in uw bedrijf en in het team past. Daarom betrekken we onze opdrachtgever altijd bij de selectiegesprekken. Het liefst doen we die samen met u.

Tariefvorm afgestemd op uw mogelijkheden

Wij stemmen onze tariefvorm voor recruitment volledig af op de wensen van de klant. Meestal bent u het voordeligst uit met het betalen van een starttarief voor de vaste opstartkosten plus een uurtarief voor de variabele kosten. Maar wilt u over dat laatste vooraf zekerheid dan is een starttarief plus een vaste fee (percentage van het jaarsalaris) een optie. Heeft u geen wervingsbudget maar wel ruimte in de personeelskosten? Of wilt u een kandidaat eerst een half jaar op proef? Of gaat het om een tijdelijke functie? Kies voor detachering/payrolling. Ook in-house recruitment is mogelijk, daarbij werven we een vooraf afgesproken aantal mensen per jaar voor u voor een vast bedrag per maand, met de variabele kosten op uurtarief. Desgewenst doen we dat vanuit uw kantoor en leiden we meteen een recruiter van uw bedrijf erbij op. Wilt u eerst vrijblijvend ervaren wat wij kunnen? Daarvoor hebben we de “volledige No Cure No Pay” optie.